Logo WebPubli

Nieuws

15/09/2014 - Totaal vernieuwde website online! Nu perfect te bekijken via alle types mobiele apparaten.

Welkom op DE vernieuwde website!

Om u nog beter te kunnen informeren heb ik besloten mijn webstek volledig te vernieuwen. De vernieuwde website is nu ook via alle types mobiele dragers zoals gsm, smartphones en tablets perfect te bekijken, want het past zich automatisch aan aan uw toestel.

Volledig ontworpen met de moderne techniek van het ontwerpen anno 2014, zoals bijvoorbeeld de menubalk die blijft hangen aan de top van de browser bij het scrollen, nieuwe technieken waardoor de website sneller is en dergelijke...

Hiervoor is gebruik gemaakt van HTML5 en CSS3 en responsive webdesign. Hieronder wat toelichting bij deze modernste technieken.

HTML5

De belangrijkste insteek bij de ontwikkeling van html5 is het terugbrengen van de noodzaak van extra scripts en plugins. Hiervoor zijn er een aantal nieuwe tags toegevoegd. Met deze nieuwe tags zoals header, footer, menu, section, article,… bouw je de basisstructuur. Door het gebruik van deze elementen wordt de hoeveelheid code weer sterk teruggebracht wat de snelheid ten goed komt.

CSS3

De ontwikkelingen van css3 hebben voornamelijk betrekking op nieuwe mogelijkheden voor de lay-out, die zeker ook de reductie van de hoeveelheid code als gevolg hebben. Waar bijna alle animaties in het verleden met javascript of Adobe Flash gedaan werd, kunnen nu een aantal zaken eenvoudig vervangen worden door css. Door de verminderde hoeveelheid code en de verdwijnende noodzaak voor plugins en veel extra bestanden, laden sites een stuk sneller. Door deze mogelijkheden kan met minder een leuker site gemaakt worden!

RESPONSIVE WEBDESIGN

De website is met responsive webdesign toegankelijk aan een breed scala apparaten, van desktop computerschermen tot mobiele telefoons. Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid.

Terug naar overzicht